Beste ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit groep 8,

Wat fijn dat u uw kind op het Bindelmeer College in wilt schrijven. Uw kind is van harte welkom!

Aanmelding via ELK

Woont u in Amsterdam? Dan verloopt de aanmelding voor onze school via het Elektronisch Loket (ELK). De leerkracht van groep 8 of intern begeleider van de basisschool, stuurt uiterlijk 7 maart 2022 een e-mail vanuit ELK waar u uw voorkeur voor onze school kunt aangeven en uw kind in kunt schrijven. Let op: de inschrijftermijn stopt op 17 maart 11.00 uur.

In de e-mail die u via de basisschool ontvangt, staan de persoonlijke inloggegevens waarmee u toegang krijgt tot het ouderportaal en voor uw kind een account kunt aanmaken voor de Centrale Loting en Matching.

U kunt vervolgens in het systeem de gegevens van uw kind controleren. Als de gegevens onjuist zijn, neemt u contact op met de leerkracht van groep 8 of intern begeleider.

U vult het aanmeldingsformulier in, door de aanwijzingen van het systeem te volgen. U kunt op ieder gewenst moment stoppen en later weer verder gaan, de ingevoerde gegevens blijven namelijk staan. Maar als u de lijst definitief gemaakt heeft, zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.elkadam.info.

Woont u niet in Amsterdam of Diemen? Dan is uw kind uiteraard nog steeds van harte welkom op het Bindelmeer College. U kunt dan een e-mail sturen naar helpdesk@elkamsterdam.nl. Vermeld het basisschooladvies en uw gegevens, dan zorgen zij voor de juiste voorkeurslijst en inlogcode om de aanmelding te regelen. U kunt ook aanmelden op het Bindelmeer College zelf, in de periode van 7 tot 17 maart. U leest hier meer over in onderstaande alinea.

Hulp bij aanmelden

In de aanmelding volgen wij de kernprocedure Amsterdam. Dit betekent dat u uw kind bij ons kunt aanmelden van 7 maart tot 17 maart 2022, 11.00. U kunt zowel digitaal aanmelden als bij ons op school. Wij helpen u graag bij het aanmelden van uw kind. U moet daarvoor wel de inloggegevens van ELK meenemen naar uw afspraak bij ons op school. U kunt langs komen op de volgende dagen:

  • Maandag 7 maart 12.00 – 16.00 uur
  • Dinsdag 8 maart 10.00 – 16.00 uur
  • Donderdag 10 maart 10.00 – 16.00 uur
  • Vrijdag 11 maart 10.00 – 16.00 uur
  • Maandag 14 maart 10.00 – 16.00 uur
  • Dinsdag 15 maart 10.00 – 16.00 uur
  • Donderdag 17 maart 9.00 – 10.00 uur

Wij vragen u een afspraak te maken met mevrouw Yvette van Laar, onze zorgcoördinator door een e-mail te sturen naar bindelmeer@bindelmeercollege.nl, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er een medewerker voor hulp beschikbaar is.

Aanmelding definitief

Als de matching bekend is, sturen wij u een plaatsingsbrief en aanvullende informatie.