Beste ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit groep 8,

Wat fijn dat u uw kind op het Bindelmeer College in wilt schrijven. Uw kind is van harte welkom!

Aanmelding via ELK

Woont u in Amsterdam? Dan verloopt de aanmelding voor onze school via het Elektronisch Loket (ELK). De leerkracht van groep 8 of intern begeleider van de basisschool, stuurt een e-mail vanuit ELK waar u uw voorkeur voor onze school kunt aangeven en uw kind in kunt schrijven.

In de e-mail die u via de basisschool ontvangt, staan de persoonlijke inloggegevens waarmee u toegang krijgt tot het ouderportaal en voor uw kind een account kunt aanmaken voor de Centrale Loting en Matching.

U kunt vervolgens in het systeem de gegevens van uw kind controleren. Als de gegevens onjuist zijn, neemt u contact op met de leerkracht van groep 8 of intern begeleider.

U vult het aanmeldingsformulier in, door de aanwijzingen van het systeem te volgen. U kunt op ieder gewenst moment stoppen en later weer verder gaan, de ingevoerde gegevens blijven namelijk staan. Maar als u de lijst definitief gemaakt heeft, zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.elkadam.info.

Woont u niet in Amsterdam of Diemen? Dan is uw kind uiteraard nog steeds van harte welkom op het Bindelmeer College. U kunt dan een e-mail sturen naar helpdesk@elkamsterdam.nl. Vermeld het basisschooladvies en uw gegevens, dan zorgen zij voor de juiste voorkeurslijst en inlogcode om de aanmelding te regelen. U kunt ook aanmelden op het Bindelmeer College zelf. U leest hier meer over in onderstaande alinea.

Hulp bij aanmelden

In de aanmelding volgen wij de kernprocedure Amsterdam. U kunt zich zowel digitaal aanmelden als bij ons op school. Wij helpen u graag bij het aanmelden van uw kind. U moet daarvoor wel de inloggegevens van ELK meenemen naar uw afspraak bij ons op school.

Wij vragen u een afspraak te maken met mevrouw Yvette van Laar, onze zorgcoördinator door een e-mail te sturen naar bindelmeer@bindelmeercollege.nl, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er een medewerker voor hulp beschikbaar is.

Aanmelding definitief

Als de matching bekend is, sturen wij u een plaatsingsbrief en aanvullende informatie.