Na 14.113 dagen, 2.016 weken, 464 maanden en 38.6 jaren, opende Eric Dasburg op dinsdag 31 mei 2022 voor het laatst zijn deur van zijn kantoor op het Bindelmeer College, school voor vmbo onderwijs in Amsterdam Zuidoost.

Nog maar net overgekomen uit zijn geliefde Suriname, begon meester Dasburg (later: meester Eric) als wiskundedocent en natuurkundedocent op eerst het Augustinus College wat later de naam Bindelmeer College kreeg. In bijna 40 jaar wist hij veel leerlingen de liefde voor het moeilijke vak wiskunde bij te brengen. Daar waar veel leerlingen het nut van dit vak niet inzagen, wist hij velen van hen met zijn authentieke manier van lesgeven tot een goed eindexamenresultaat te brengen. Toepasbare praktijkopdrachten om meer begrip voor het vak te krijgen, werden daarbij door meester Dasburg niet geschuwd. Nog altijd staat zijn kantoor vol met de mooiste wiskundige bouwwerken gemaakt voor de leerlingen die hij les gegeven heeft.

Niet lang nadat Eric Dasburg als docent op het Bindelmeer College aangetreden was, werd hij adjunct-directeur en gaf hij mede vorm aan het beleid en de organisatie van de school. Onderwijsvernieuwing en kwaliteit zijn enorm belangrijk, maar de liefde voor de leerlingen stond en staat bij meester Eric bovenaan. Nog altijd wanneer hij door de Bijlmer loopt wordt hij enthousiast begroet door oud-leerlingen die hem nog steeds dankbaar zijn.

Na ruim 38 jaar is het genoeg geweest en mag Eric Dasburg gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Eric Dasburg blijft actief in het geven van bijlessen aan kinderen, het trainen en begeleiden van een veteranen voetbalclub en bovenal mooie uitstapjes met vrouw, kinderen en kleinkind.

Wij bedanken Eric voor alles wat hij voor de school, collega’s en leerlingen betekend heeft.