Woensdag 15 juni is alweer de laatste editie (van dit schooljaar) van het Amsterdams Lerarencafé. De Amsterdamse Klas, Meesters met Dromen en Pakhuis de Zwijger presenteren: het Amsterdamse Lerarencafé! Want leraren – en andere toppers werkzaam binnen het onderwijs, het is tijd om elkaar weer te ontmoeten! Het thema van deze editie is “Zomerfeest” met als één van de gastsprekers juf Suzanne van het Bindelmeer College. Ook verzorgen de leerlingen uit de Dansklas van deze vmbo school een spectaculair optreden. De deuren gaan om 19.00 uur open en het programma begint om 19.30 uur en voor een hapje en drankje is uiteraard gezorgd.

Tijdens de meest recente editie van het Amsterdams Lerarencafé heeft meester Olin een mooi spoken word gesproken over het leraren tekort. Hoe behouden wij leraren in Amsterdam.
‘’Als een leerling uit het raam kijkt, weten wij nog niet wat daarvan de reden is. De vraag is dan voor mij. Wat is deze leerling aan het dromen? In plaats van een antwoord krijg ik van de leerling een verassende vraag. Meester Olin had u vroeger altijd leraar willen worden? Het antwoord op deze vraag geeft mij keuzes om een leukere les te maken. Zal ik gaan voor de strakke studiewijzer waar wij het hele jaar wij ons aanbehoren te houden? Of zal ik een stukje investeren in de relatie met de klas? Wie weet zitten er wel potentiële leraren in mijn schoolbanken. Je weet het nooit. Aangezien wij op schema zijn, kunnen wij een aantal minuten aan dit onderwerp besteden. De aandacht en de interesse van de leerlingen die ik op dat moment krijg, geven mij zoveel energie om samen te werken aan hun toekomst!’’

Zie hier de link mocht je de hele uitzending willen zien.

Wil je ook bij het Amsterdamse Lerarencafé aanwezig zijn en daar docenten uit heel Amsterdam ontmoeten en genieten van een interessant en informatief programma?

Meld je aan voor: Zomerfeest – Pakhuis de Zwijger

Danny Blommestein en Emin Kececi docenten Bindelmeer College en initiatiefnemers Amsterdams Lerarencafe

Olin in actie bij het lerarencafé “Ik vind het prachtig om leraar te zijn. Een leraar zijn is 1 van de mooiste en meest gewaardeerde beroepen op aarde. Als ik naar jullie kijk, zie ik potentiële leraren. Wordt later ook leraar. Waarom niet? Gewoon doen! De non-verbale reacties die ik zie zijn priceless. Maar ik heb ook een vraag aan jullie. Wat heb ik als leraar nodig, om leraar te blijven.”