Afgelopen woensdag heeft Franc Weerwind een bezoek gebracht aan het Bindelmeer College voor de gedragsinterventie ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’. Franc heeft gesprekken gevoerd met collega’s en leerlingen en was zeer complimenteus over de school. Op zijn social media schreef hij het volgende over zijn bezoek:

“Jongeren die minder vaak in aanraking komen met de politie en minder vaak veroordeeld worden voor een misdrijf. Dat zijn veelbelovende resultaten dankzij het goede werk van het Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost.

Om jeugdcriminaliteit te voorkomen gebruiken zij de gedragsinterventie ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ (AJB). Gisteren bezocht ik de school en zag ik hoe jongeren vaardigheden als samenwerken en omgaan met tegenslagen door sport en spel leren. Door hen meer structuur en discipline bij te brengen, bieden we hen een kans om andere keuzes dan criminaliteit te maken.

Dat de jongeren graag naar school gaan zegt genoeg over het succes. Veel waardering voor de betrokkenheid en bevlogenheid van de docenten om het beste uit deze jongeren te halen!