Leerlingen winnen meerdere keren goud

Het basketbalteam en meidenvoetbalteam van het Bindelmeer College zijn op vrijdag 13 Mei in het Olympisch Stadion eerste geworden van het evenement “Topscore Amsterdam” en mogen zich daardoor Amsterdams kampioen noemen! Een knappe prestatie wanneer je je bedenkt dat er maar liefst 50 middelbare scholen uit Amsterdam meededen aan het evenement.

In 1998 heeft de gemeente Amsterdam het initiatief genomen om het (naschoolse) sportaanbod voor jongeren van 12 tot 18 jaar structureel te verbeteren. Onder de noemer Topscore is een samenwerking ontstaan tussen buurt, onderwijs, de georganiseerde sport en het bedrijfsleven. Het initiatief is een succesformule gebleken.

Topscore ging bijna 25 jaar geleden van start, nadat de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) had geconstateerd dat bij jongeren de interesse voor sport afnam. De oplossing: sport aanbieden via scholen en daar met trainingen, wedstrijden en materialen een verenigingssfeer kweken. Binnen zeven jaar deden vijftig scholen mee aan het programma en sindsdien wordt er continu aan kwaliteitsverbetering gewerkt.

Basketbal

Het basketbalteam van het Bindelmeer College uit Amsterdam Zuidoost – bestaande uit Givero, Wensley, Seth en Jessie – hebben onder meer het team van OSB en IR Lelylyceum verslagen en zijn daarmee Topscore kampioen geworden.

Voetbal

Het meidenvoetbalteam van onze prachtige vmbo-school – bestaande Rochelity, Djalichia, Kiowa, Kishana, Miekensha, Izabelle en Hortisha – hebben eveneens een mooie eerste plaats behaald en mochten daardoor plaatsnemen op de hoogste trede van het ereschavot in het Olympisch Stadion. Zij hebben onder meer IR Lely, Calvijn, OSB en Noorderlicht verslagen.

Het jongensteam voetbal is 3e geworden. Ook dit is een zeer het knappe prestatie en ook zij stonden daardoor trots op het ereschavot.

Als school mogen we super trots zijn op onze sportafdeling en deze leerlingen.

Pieter Snijder
docent Lichamelijke Opvoeding Bindelmeer College