Na een jaar in de Teekenschool van het Rijksmuseum te hebben gestaan, staan de werken van vijf getalenteerde toppers van het Bindelmeer College nu in het stadhuis van Amsterdam. Vorig jaar tijdens Keti Koti bracht Burgemeester Femke Halsema een bezoek aan de tentoonstelling Zwart Goud. Ze was zo ontroerd van het totale kunstwerk van de leerlingen van het Bindelmeer College, dat ze vervolgens een verzoek heeft gedaan om de kunstwerken een jaar later naar het stadshuis te brengen.

Sinds woensdag 1 juni is het er dan! Zwart Goud is in de centrale hal van de Stopera tot na de zomer te bewonderen. Ben je benieuwd waarom het Zwart Goud heet? Ga vooral naar de stadhuis en neem een kijkje! De jonge makers, leerlingen van vmbo school Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost zijn: Givero, Cherice, Samani, Savaro en Roosanne!

In samenwerking met AiR!ch, LAMN,FAES., Teekenschool Rijksmuseum en Juf Sanne Jet. Op woensdag 1 juni 2022 werd de expositie in het stadhuis van Amsterdam feestelijk geopend door niemand minder dan burgermeester Femke Halsema. Uiteraard gingen de vijf getalenteerde vmbo leerlingen van het Bindelmeer College trots met deze ereburger op de foto.

De Teekenschool is het educatieve centrum van het Rijksmuseum en bevindt zich naast het hoofdgebouw van Neerlands bekendste museum. Jong en oud ontwikkelen er hun creatieve talent door verschillende activiteiten. Inspiratie wordt altijd opgedaan tijdens een rondleiding door het Rijksmuseum. Na een jaar in de Teekenschool van het Rijksmuseum te hebben gestaan, is de expositie dus nu te zien in het stadhuis van Amsterdam!