Het tweede kamerlid van D66, Jorien Wuite, heeft vrijdag 13 mei 2022 een bezoek gebracht aan het Bindelmeer College. Op de vmbo school in Amsterdam Zuidoost liet zij zich informeren over het Schoolontbijt, zoals dat door School2Community voor de leerlingen en docenten van het Bindelmeer College twee dagen per week georganiseerd wordt. Omdat een goed ontbijt voor veel leerlingen van de school niet vanzelfsprekend is, maar ook omwille van de sociale cohesie biedt School2Community in samenwerking met het Bindelmeer College het schoolontbijt aan.

Enthousiast en belangstellend, luisterde Wuite naar de uitleg van Samantha Everduim, programmadirecteur van FAES, de stichting achter School2Community, die de politica in een presentatie over het ontstaan en het doel achter het schoolontbijt en de ervaringen van de leerlingen vertelde. Ook raakte de bewindsvrouw aan de “ontbijttafel” in een leuk gesprek met Kees Buijtelaar, directeur van het Bindelmeer College, die het schoolontbijt uiteraard een warm hart toedraagt en benadrukt dat het schoolontbijt voor de leerlingen van zijn school een belangrijk moment is om de dag goed te beginnen. Het werkbezoek van het tweede kamerlid Wuite, is een initiatief van Rachella Vorm, oprichter en bestuurder van Stichting Global Inclusion.

Jorien Wuite (Den Haag, 6 december 1964) is een Sint MaartensNederlands politica voor de Verenigde Democraten en D66. Sinds 31 maart 2021 is zij lid van de Tweede Kamer. Zij heeft daar de portefeuille koninkrijksrelaties, kunst en cultuur.

Wuite haar ouders werkten beiden als onderwijzer. Zij werd geboren in Den Haag en groeide op in die regio. Zij studeerde van 1984 tot 1989 gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en deed haar afstudeeronderzoek op Sint Maarten. Later volgde zij een tweede master in Public Management & Policy aan de Open Universiteit (2008–12) en studeerde zij internationale politiek aan Instituut Clingendael (2018).

Tijdens het bezoek van de promotie caravaan van D66 aan Amsterdam Zuidoost, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, raakte Wuite in gesprek met Rachella Vorm van Global Inclusion die haar vertelde over het mooie werk van het Bindelmeer College en School2Community en het gezamenlijke schoolontbijt. Wuite was enthousiast over het project en liet haar secretaresse direct een afspraak voor een werkbezoek maken. Eenmaal binnen in de vmbo school in Amsterdam Zuidoost riep Wuite direct uit: “Oh, wat is het hier leuk, ik wou dat ik hier op school zat!”

Aansluitend aan het goed verzorgde en uitgebreide ontbijt, kreeg Jorien Wuite een rondleiding door het Bindelmeer College en maakte zij vervolgens met het gezelschap een wandeling door Amsterdam Zuidoost, waarin haar veel over het leven, leren en werken in het stadsdeel werd verteld.