Happy Valentine

Ook dit jaar is er op het Bindelmeer College in Amsterdam ZuidOost aan Valentijnsdag gedacht. In de hal van de middelbare school had School2Community een liefdesmarktkraam ingericht, waar leerlingen gratis ballonnen, lolly’s en rozen af konden halen om hun geliefde in het zonnetje te zetten.

Veel leerlingen gaven ook dit schooljaar weer dit kleine gebaar aan hun ouders/verzorgers om hen te bedanken voor hun steun en goede zorgen.

Iedere dag naar school

Dinsdag 15 februari vierde het Bindelmeer College dat er dit schooljaar tot 1 februari 33 leerlingen waren die nul uren ongeoorloofd verzuimd hebben. Daarom werden deze leerlingen in het zonnetje gezet door middel van een heerlijke maaltijd in ons restaurant tijdens de eerste pauze. De maaltijd werd bereid door leerlingen uit de talentklas koken.

Leerlingen die nu geen gouden ticket voor een lunch wisten te bemachtigen krijgen een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Tot en met 1 juni hebben zij de kans om hun ongeoorloofde verzuim op nul te houden.

Nieuw kledingpakket voor voetbalklas

Onlangs presenteerde de voetbalsectie van het Bindelmeer College met enige trots hun leerlingen een compleet nieuw kledingpakket, inclusief een robuuste tas. Ajax; eat your heart out!

Wie wil er nou niet zijn voetbalcarrière een boost geven via het Bindelmeer College. Het nieuwe kledingpakket bestaat uit een trainingspak, duurzame jas voor in de dug-out, short en shirt. Daarnaast krijgen de leerlingen van de voetbalklas ook een stevige – goed uitziende – rugzak cadeau.

Het kledingpakket is vervaardigd uit duurzame absorberende materialen en biedt zowel koelte als warmte tegelijk en is door de sportieve school uit Amsterdam Zuidoost gratis ter beschikking gesteld aan alle eerstejaarsleerlingen uit de voetbalklas.

Leerlingen uit de voetbalklas van het Bindelmeer College volgen in leerjaar 1 en 2 naast hun reguliere lessen maar liefst acht uur per week voetbaltraining van gecertificeerde voetbaltrainers. Het komt regelmatig voor dat leerlingen uit de voetbalklas van het Bindelmeer College gescout worden door grote clubs als Ajax, PSV en AZ. De school geeft de leerlingen dan ook alle mogelijkheden om hun voetbalcarrière met school te combineren.