Verschillende activiteiten, laat opblijven en samen lol trappen. Dat zijn de ingrediënten voor een geslaagd schoolkamp. De leerlingen van leerjaar 1 van het Bindelmeer College zijn op kamp geweest in Oldebroek, vlakbij Zwolle.

Vanuit Het Buitencentrum, waar leerjaar 1 verbleef, werden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals klimmen in het klimbos, pijl en boog schieten, de Robinson Games en een reflectortocht in het bos. Daarnaast voegden de docenten nog waterestafette en stoelendans toe. Ook werd er op dinsdagavond een bonte avond door de leerlingen zelf georganiseerd.

Meester Karel, leerjaarcoördinator van leerjaar 1, vindt een introductiekamp voor leerling en docent erg belangrijk. “Je leert elkaar op verschillende manieren kennen. Dat is belangrijk voor de binding tussen leerling en docent. De activiteiten werden begeleid door outdoor-instructeurs. Hierdoor hadden de docenten voldoende tijd om de leerlingen te leren kennen.”

Samuel, een leerling van het Bindelmeer College, geeft aan dat hij kamp erg leuk vond. “De leukste activiteiten waren voor mij de wandeling in het bos met zaklamp en de bonte avond.” Ken-Chairo, een andere leerling, vertelt dat hij kamp erg gezellig was. “Het klimbos, de bonte avond en de reflectortocht in het donker waren erg leuk! Wat ik niet zo leuk vond, is dat wij onze telefoon moesten inleveren en alleen ’s avonds mochten bellen. Ook was het vroeg opstaan niet zo leuk.”

De voorbereiding, planning en uitvoering van het kamp viel onder de verantwoording van juf Kim. Dankzij haar jarenlange ervaring als kaderlid van de scouting en kampverantwoordelijke op het Bindelmeer College was het dit jaar weer een leerzaam en leuk schoolkamp!