Opleidingenmarkt Amsterdam Zuidoost - 2022

Wat wil jij later worden?

Donderdag 12 mei was er een opleidingsmarkt georganiseerd door drie middelbare scholen in Amsterdam Zuidoost, waaronder het Bindelmeer College. De markt was op het OSB en gelukkig kon het dit jaar weer fysiek en was er een heuse markt met kraampjes en vier rondes met voorlichtingen.

Wat wil jij later worden? Welke richting kies je en welk pakket hoort daarbij? Leerlingen kregen de gelegenheid om verschillende voorlichtingen bij te wonen. Handel & Ondernemen, Stewardess of Sport & Bewegen zijn hier enkele voorbeelden van. Het gaat om kennismaken en ontdekken wat wel maar ook wat niet bij je past!

Leuk was het om de reacties van de leerlingen aan de mentoren te horen: “Wauw, wat lijkt mij het leuk om de opleiding Sport & Bewegen te doen. Echt iets voor mij.” Of “Tjee, juf. Stewardess is zo ontzettend niets voor mij. Het is zo anders dan ik dacht”.

Het was een geslaagde avond. Volgend  jaar is er weer een opleidingsmarkt. Deze vindt dan plaats op het Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost.