Brief verzonden aan alle ouders
Namens de directie
Op zondag 19 december 2021, 14.30 uur

Geachte ouder(s) / verzorger (s),

In aansluiting op de mail die u eerder vandaag van ons heeft ontvangen, over de sluiting van de scholen in de week van 20 december, kunnen wij u nu het volgende laten weten.

De school is geopend voor medewerkers en (kleine groepen) leerlingen van maandag 20 december 8.00 uur tot en met donderdag 23 december, 13.00 uur. De leerlingen worden op uitnodiging toegelaten in de school.

Wij laten gecontroleerd verspreid over de dag kleine groepen leerlingen toe, voor het volgen van nog enkele lessen (examenleerlingen) en het afhandelen en voorbereiden van schoolse zaken (bijvoorbeeld het ophalen van boeken).

De teammanager van het leerjaar van uw zoon/dochter stuurt u later vandaag een aparte mail met specifieke informatie over het desbetreffende leerjaar. Wij hopen dat dan voor u duidelijk wordt wat u van ons mag verwachten en wat wij van uw kind verwachten.

Uiteraard doen wij er alles aan om de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers te waarborgen en nemen wij de maatregelen van de overheid en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM ten strengste in acht. Echter, omwille van het onderwijsproces in bijvoorbeeld de examenklassen, maar ook begeleiding van onze andere leerlingen, staat de onderwijsinspectie ons toe om gecontroleerd kleine groepen leerlingen toch in school toe te laten. Daarnaast bieden wij noodopvang voor leerlingen met ouders in cruciale beroepen en voor leerlingen wiens thuissituatie het niet toelaat om aankomende week vanuit huis in alle rust het opgegeven huiswerk te maken.

Heeft u een cruciaal beroep en/of is het onverantwoord uw kind op schoolse dagen alleen thuis te laten, neemt u dan alstublieft zo snel mogelijk contact met de mentor van uw kind op, zodat wij gericht aan een  mogelijke oplossing kunnen werken.

Maandag 3 januari volgt er vanuit de Rijksoverheid opnieuw een persconferentie, voor de situatie na de kerstvakantie. Dit kan gevolgen hebben voor het onderwijs dat wij weer vanaf 10 januari aan uw kind kunnen bieden. Houdt u dus uw mail vooral in de tweede week van de kerstvakantie goed in de gaten, omdat wij u dan berichten over de start van het nieuwe kalenderjaar. Helaas kunnen ook wij niet in de toekomst kijken. Wij kunnen u wel zo goed en snel mogelijk op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen.

Achter de schermen werken wij hard aan het onderwijs en welbevinden van uw kind en doen wij er alles aan wat binnen onze mogelijkheden ligt, om ook deze nieuwe uitdaging zo soepel mogelijk voor uw kind te laten verlopen.

De directie van het Bindelmeer wenst u allen veel kracht in deze bijzondere tijd en spreekt de wens uit dat iedereen gezond blijft.

 

Met vriendelijke groet,

C. Buijtelaar
Directeur