De school is verdeeld in een onderbouw (leerjaar 1 en 2) en een bovenbouw (leerjaar 3 en 4 – en 5 bij VMR). In alle leerjaren staat talentontwikkeling centraal.

Onderbouw

We zijn een school waar je naast het volgen van de reguliere vakken ook drie mentoruren per week hebt en deelneemt aan één van de talentklassen om jouw talenten verder te ontwikkelen. En dit allemaal in kleine klassen van 16 tot 20 leerlingen, zodat alle leerlingen de aandacht krijgen die zij verdienen. Ben je gek op koken, sta je graag op het podium, ben je altijd buiten aan het voetballen, dans je graag of ben je geïnteresseerd in ICT en media? Dan is het Bindelmeer College echt iets voor jou!

Bij ons kun je jouw talenten verder ontwikkelen en dat binnen het reguliere lesrooster. Per week krijg je namelijk zes uur les in één van onderstaande talentroutes:
• Dans
• Koken
• Kunst
• Technology
• Voetbal

Bovenbouw

Jouw middelbare schooltijd op het Bindelmeer College zal in totaal vier of vijf jaar duren, dat is afhankelijk van welke keuzes je maakt. Als je na twee jaar de basisberoepsgerichte leerweg gaat volgen, heb je twee keuzes: een ‘gewoon’ diploma halen of de vakmanschapsroute volgen (Helpende Zorg & Welzijn, Medewerker Facilitaire Dienstverlening, Medewerker Sport & Recreatie). Je behaalt dan binnen drie jaar een mbo niveau 2 diploma. Daarmee kun je meteen aan het werk, maar je kunt er ook voor kiezen om verder te leren op mbo
niveau 3.

Als je na twee jaar de kaderberoepsgerichte leerweg gaat volgen, kies je een profiel. De profielen die wij aanbieden zijn: Economie & Ondernemen, Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn.

Leerlingen die na twee jaar doorstromen naar de theoretische leerweg volgen theoretischevakken binnen een bepaald profiel.